субота, 24 жовтня 2015 10:00

Україні знову доведеться стати щитом для невдячної Європи - Боненбергер

Україні знову доведеться стати щитом для невдячної Європи - Боненбергер

Відсутність у США розумної зовнішньополітичної стратегії, яка допомогла б визначити відносини з різними регіонами світу, означає, що в конфлікті з Росією Україна, за великим рахунком, повинна розраховувати лише на власні сили.

Таку думку у своїй колонці для видання "Новое время" висловив Адріан Боненбергер, американський журналіст, колишній військовий, який служив в Афганістані.

"Через низку складних причин адміністрація Обами стійко відмовлялася від розробки розумної зовнішньополітичної стратегії, яка допомогла б визначити відносини з різними регіонами світу. І цей вакуум тут же заповнили дві нові сили: регіональний та етнічний ісламський екстремізм на Близькому Сході і відроджений російський націоналізм в Євразії, наслідком якого став конфлікт в Україні", - вважає Боненбергер.

Журналіст також припускає, що в Обами не знають, що робити з Росією, або не готові що-небудь робити, крім символічних кроків. І путінська Росія використовує цю вседозволеність, відправляючи свої війська в Сирію, щоб відкрито підтримати режим Башара Асада, а також продовжує окупацію Криму і територій у Східній Україні.

"Що це означає для України? Країні варто приготуватися протистояти Росії самостійно, розраховуючи виключно на власні сили, оскільки рішучість США і ЄС в цьому питанні вкрай слабка. Україні вже доводилось ставати щитом на шляху варварства, за що вона не отримала ні найменшої подяки", - пише журналіст.

За його словами, хороша новина полягає в тому, що українці - сильний народ, який створює свою потужну та стійку національну ідею. Росія хотіла б захопити всю Україну, але не змогла: її здолали погано озброєні добровольці.

"Україна може обернути свої нинішні слабкості в силу, якщо скористається природним людським потенціалом для співпраці й опору. Якщо вона збереже оптимізм і працюватиме над створенням прозорих державних і правоохоронних органів, а також продовжить інтеграцію армії і добровольчих батальйонів. Так вона не тільки впорається без допомоги США і Європи, але і стане регіональної силою, рівною Росії, якщо не перевершить її. Америка не освітлює Україні дорогу, але, відверто кажучи, Україні це й не потрібно. Вона в змозі сама побачити власний шлях", - резюмує Боненбергер.

Нагадаємо, на поточному тижні президент США Барак Обама наклав вето на законопроект про витрати на оборону в 2016 фінансовому році, що почався 1 жовтня. У даний законопроект включені положення, що стосуються надання військової допомоги Україні.

Зараз ви читаєте новину «Україні знову доведеться стати щитом для невдячної Європи - Боненбергер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі