неділя, 13 квітня 2014 16:41

Україні пора діяти рішуче - Туск

Україні пора діяти рішуче - Туск
фото: polska-kaliningrad.ru

Українці до сьогоднішнього дня діяли раціонально, утримуючись від гострої реакції на дії сепаратистів. Але настав момент, коли українська держава має почати діяти рішуче.

Про це заявив у неділю голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск, коментуючи початок проведення антитерористичної операції на сході України.

"Українці до цього часу діяли раціонально, хоча і не знаю, де вони визначили собі межу стримування від гострої реакції. Однак мені здається, що зараз вони підійшли (до цієї межі, - Gazeta.ua.) ... Настав момент, коли українська держава має діяти рішуче, щоб показати, що не сприймає такого роду дій", - заявив Туск.

Він зазначив, що згоден з позицією української влади щодо "сприйняття сепаратистів на сході України як терористів".

На переконання Туска, президент РФ Володимир Путін зупиниться (в Україні - ред.) там, де йому дозволить Україна. "Путін затримається там, де дозволить Україна. Тому Київ має взяти справу в свої руки і сам вирішувати, коли почне боротися за територіальну цілісність країни і які кошти він буде використовувати", - підкреслив глава польського уряду.

За його словами, жодна третя сторона не буде більше залучатися до захисту України. "Не потрібно очікувати, що США чи Франція будуть діяти щодо захисту України більше, ніж вона сама", - вважає Туск. Він додав, що ніхто не хоче залишити безкарним президента Росії Володимира Путіна, але і ніхто не хоче широкомасштабного конфлікту.

Також Туск вважає, що дії України в Криму без єдиного пострілу зараз стануть "сильної переговорної картою" українського уряду". В очах міжнародного співтовариства Україна стала країною, яка зробила все можливе, щоб уникнути конфлікту (з Росією, - Gazeta.ua.) ", - констатував він.

Зараз ви читаєте новину «Україні пора діяти рішуче - Туск». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі