середа, 26 січня 2011 18:02

Українцям недоплачують 500 гривень - "бютівець"

Українцям недоплачують 500 гривень - "бютівець"

На сьогоднішній день працівники бюджетної сфери недоотримують мінімум 300 гривень.

Про це під час круглого столу "Рік президентства Януковича" сказав "бютівець" Андрій Павловський.

"Грубо порушується закон про оплату праці, тому що всі бюджетники в країні отримують зарплату по єдиній тарифній сітці, а там написано, що мінімальна зарплата має бути не менше зарплати першого тарифного розряду. Тепер порівняйте: з 1 січня зарплата працівника першого тарифного розряду складає 613 гривень, тоді як мінімальна зарплата - 940 гривень. Таким чином, кожен з бюджетників недоотримує мінімум 300 гривень. І це некваліфіковані. А кваліфікованим і по 500 і більше гривень недоплачують. Влада нагло не доплачує гроші", - зауважив депутат.

"Є намагання вирішити економічні проблеми за рахунок простих громадян. Здерти з них останню шкуру.", - додав він.

В якості прикладу він навів проект закону про пенсійну реформу та Житловий кодекс.

"І там (в законі про пенсійну реформу - ред. ) чітко написано, що всі ці непопулярні заходи: підвищення пенсійного віку, обмеження виплат працюючим пенсіонерам, фактичне скасування пенсії за вислугу років, все це зекономить нам 1,7 млрд. гривень. І порівняйте це з тим, що є така собі фірмочка "Лівела", яка за рік не сплатила акцизів та ПДВ на суму понад 3 мільярди гривень...Згідно ж до Житлового кодексу вводиться пеня в розмірі 0,1% від суми місячної вартості комунальних послуг, але розмір її не обмежений"., - наголошує парламентар.

"Натомість уряд Азарова та Адміністрація президента намагаються рятувати офшори, в які за даними НБУ за минулий рік було виведено десятки мільярдів гривень. Цих сум би вистачило, щоб вирішити проблеми пенсійного фонду. Але влада намагається вирішувати економічні проблеми за рахунок простих громадян", - підкреслив він.

Раніше "регіонали" прогнозували, що Житловий кодекс буде ухвалено у цьому році.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Українцям недоплачують 500 гривень - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі