вівторок, 18 травня 2021 08:11

Українців запитали, чи підтримують вони санкції проти Медведчука

53% опитаних українців підтримують санкції проти таких політиків як підозрюваний у державній зраді нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук.

Цілком схвалюють санкції РНБО проти Медведчука 43% респондентів, свідчать дані опитування соціологічної групи "Рейтинг". Іще 10% - радше схвалюють, тоді як 8% опитаних скоріше не схвалюють санкції. Зовсім не схвалюють їх 16% українців. 23% заявили, що їм важко відповісти на таке питання.

 

Найбільше підтримують санкції проти Медведчука на заході України - 69%, найбільше не схвалюють - на сході.

Санкції проти каналів Медведчука "112", NewsOne та ZIK підтримали 36% респондентів, ще 8% скоріше схвалюють, ніж ні. А 39% українців не підтримують ці санкції.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як гартувалась мерзота". Bihus.info проаналізував розмови Медведчука

2 лютого президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність трьох телеканалів: "112", NewsOne і ZIK. Санкції застосовуються до нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та юридичних осіб. За повідомленням ЗМІ, підставою для впровадження санкцій проти Козака стало розслідування, проведене спецслужбами України, під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

11 травня нардепу від ОПЗЖ Віктору Медведчуку висунули підозру у державній зраді та розкраданні державних ресурсів. 13 травня Печерський районний суд міста Києва відправив кума Путіна під цілодобовий домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «Українців запитали, чи підтримують вони санкції проти Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі