четвер, 17 квітня 2014 13:32

Українці західних областей є "второсортными" - Путін

Українці західних областей є "второсортными" - Путін
Фото: rian.com.ua

Президент Росії Володимир Путін вважає українців складовим російського народу.

Про це він сказав під час прямої лінії, - повідомляє "Українська правда"

Зокрема, Путін сказав, що бажання посварити Україну і Росію, "розтягти єдиний по суті народ вже є предметом міжнародної політики протягом століть".

При цьому він звернувся до ідей "Білого руху" .

"Якщо ви подивитеся на висловлювання лідерів "Білого руху", зрозумієте, що, незважаючи на протиріччя з більшовиками, вони ніколи не допускали навіть думки про можливий розділ між Україною і Росією. Бо завжди вважали, що це частина єдиного простору, що це єдиний народ. Вони були абсолютно праві", - заявив Путін.

Він висловив жаль, що українці і росіяни живуть в різних державах.

"Але сьогодні так сталося, що ми живемо в різних державах. І ця політика розтягування, ослаблення і однієї, і іншої складової загального народу триває. Досить у світі сил, які побоюються нашої могутності. Як казав один з наших царів: нашої величезності. Тому намагаються подрібнити", - заявив Путін.

При цьому він заявив, що на заході України процвітає націоналізм і навіть відроджується неонацизм.

"Там де процвітає націоналізм і навіть відроджується неонацизм - це західні частини України. Частково вони перебували в Чехословаччині, частково в Польщі, в Угорщині. І ніде і ніколи вони не були повноцінними громадянами цих країн. Це щось там всередині у людей дозрівало", - сказав він.

Путін заявив, що українці, які проживають на заході країни, були в цих державах другосортними людьми.

"Те, що вони були людьми другого сорту в цих державах призабулося. Але в історичній пам'яті, під кіркою, десь у душі там закопано. І звідси витоки цього націоналізму", - сказав він.

За його словами, у жителів центру і сходу України інший менталітет.

"Опинившись у складі України, зібраної по частинах у радянський час. Людям важко розуміти один одного. Але потрібно допомогти їм . Яка наша роль. Роль - доброго сусіда, близького родича", - заявив господар Кремля.

Він побажав, щоб його почули за океаном.

Зараз ви читаєте новину «Українці західних областей є "второсортными" - Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі