четвер, 15 березня 2007 17:24

Українці не підтримують ідею дострокових виборів. Опитування

Населення України в основному не підтримує ідеї розпуску Верховної Ради України, відставки Кабінету міністрів і дострокових виборів. На питання про ставлення до дострокових виборів 47% респондентів відповіли негативно, 24% висловилися на підтримку цієї ідеї. Про це свідчать результати опитування, яке проводили спільно український інститут соціальних досліджень імені Яременко і центр "Соціальний моніторинг".

54% респондентів відповіли, що вони не підтримують ідею розпуску нині діючої Верховної Ради і відставки уряду. 34% опитаних позитивно оцінюють цю ідею.

Думки українців про проведення референдуму з приводу внесення змін до Конституції, розділилися приблизно порівну. 40% висловилися на підтримку його проведення, 44% сказали, що не підтримують.

22% респондентів готові взяти активну участь в акції громадянського руху "Народна самооборона". Третина респондентів, за його словами, є прихильниками Юрія Луценко.

Партія регіонів втратила лише незначну кількість своїх прихильників. На даний момент, згідно опитуванню, 32% респондентів підтримують цю політичну силу, прихильників БЮТ - 25%, комуністів - 8,9%, "Нашої України" - 8,6%.

Рейтинг "Народної самооборони" наблизився до 4%-го бар"єру.

Також 33% респондентів, підтримали б нинішнього прем"єр-міністра Віктора Януковича, якби в найближчий тиждень проходили президентські вибори. На другому місці за симпатіями українців - лідер БЮТ Юлія Тимошенко з 23%, на третьому - президент України Віктор Ющенко з 12% підтримки респондентів.

Опитування проводили з 26 лютого по 6 березня 2006 року у 132 населених пунктах України: у всіх областях, в АР Крим і Києві. Всього опитали 2118 респондентів віком від 18 років і старше. Статистична погрішність становить 1,3-2,1%, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Українці не підтримують ідею дострокових виборів. Опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі