вівторок, 10 червня 2008 10:11

Українці не хочуть віддавати Крим Росії. Опитування

79% українців переконані, що Крим повинен залишатися у складі України як автономія або область.

Про це свідчать оприлюднені дані соціологічного опитування, що проводилося з 30 травня по 4 червня Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС). Про це повідомляє видання "Коммерсантъ-Україна".

На запитання "Якби найближчим часом проводився референдум щодо статусу АР Крим, як би ви голосували?" 54% респондентів відповіли, що Крим повинен бути автономією у складі України, тобто зберегти нинішній статус.

25% вважають, що Криму потрібно надати статус області.

8% вважають, що Крим повинен бути виведений зі складу України.

4% респондентів упевнені, що Крим повинен бути відокремлений від України і переданий Росії, 3% підтримують ідею про надання Криму статусу російської автономії на території України, і 1% громадян вважає, що Крим повинен мати статус татарської автономії на території України. 13% респондентів не визначилися з відповіддю.

На запитання "У 1954 році Крим увійшов до складу УРСР. Як ви оцінюєте перехід Криму до УРСР?" 71% опитаних відповіли, що позитивно або швидше позитивно, 10% - негативно або швидше негативно. 7% сказали, що їм нічого не відомо про це.

Більшість респондентів КМІС негативно оцінили заяви мера Москви Юрія Лужкова, зроблені їм в середині травня в Севастополі.

Тоді Лужків сказав, що "за історичними документами Севастополь ніколи не передавався Україні", і попередив, що він "офіційно" звернеться до керівництва Росії, "щоб знову поставити питання по Севастополю".

До цієї заяви мера російської столиці 64% опитаних віднеслися негативно або швидше негативно, 11% - позитивно або швидше позитивно. 16% взагалі нічого не чули про подібну заяву.

Всього було опитано 2033 людини. Статистична погрішність вибірки складає 2-3,5%.

Зараз ви читаєте новину «Українці не хочуть віддавати Крим Росії. Опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі