четвер, 26 листопада 2020 13:48

Українці — найбільший народ, який хотіли знищити у ХХ ст. Пам'ять про це стала елементом національної ідентичності: найважливіше в журналі "Країна"

"Геноцид готують задовго до того, як почнуть убивати. Починається з появи ідеології, яка визначає призначену на винищення групу, - говорить в інтерв'ю журналу "Країна" історик Андрій КОЗИЦЬКИЙ. - В Україні з моменту встановлення радянської влади в 1920–1921 роках цькували "петлюрівців". Згодом "куркулів" і "шкідників". У Голодомор більшовицькі лідери так називали практично всіх українців. Ми – найбільший народ, який хотіли знищити у ХХ ст. На територіях, де відбувся Голодомор, жили понад 25,5 мільйона українців. Вони становили майже 80 відсотків жителів УРСР. На територіях, де винищували вірмен, їх було 39 відсотків. Євреї, тутсі чи цигани – до 10 відсотків населення регіонів, де був геноцид".

 

ТАКОЖ У НОМЕРІ:

"Коли голодом призупинили національно-визвольний рух на кілька років, Ленін рекомендував: "Повторите через 10 лет"

Олеся СТАСЮК, генеральна директорка Національного музею Голодомору-геноциду

"Дітей крали, вбивали і їли. Такі справи кваліфікували як розбій"

Валерій УДОВИЧЕНКО, полковник Служби безпеки України

Керівник капели пив віскі по-православному і всіх цим вражав

Афіша подій на грудень

"Осмислити життя можна тільки тоді, коли не перебуваєш у круговерті світу"

Роман ВІКТЮК, режисер

"Воєнний шлях – єдиний варіант звільнити Донбас"

Ігор ЛАПІН, юрист, ветеран російсько-української війни

"На Майдан приїхали троє росіян. Лікарка із Сибіру пішла працювати до волонтерів"

Беата КУРКУЛЬ, художниця

Подробиці читайте у "Країні" №46 (549) від 26 листопада 2020 року. Друковану версію можете придбати в точках продажу преси або передплатити (передплатний індекс - 37278). Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal.

Зараз ви читаєте новину «Українці — найбільший народ, який хотіли знищити у ХХ ст. Пам'ять про це стала елементом національної ідентичності: найважливіше в журналі "Країна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі