середа, 06 травня 2009 10:14

Українці більше на "майдани" не вийдуть. Опитування

Українці більше на "майдани" не вийдуть. Опитування

Більше половини українців (53%) не готові брати участь у масових акціях протесту. Такі результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у квітні.

Як повідомили в прес-службі КМІС, таким чином, за останні два місяці готовність українців до акцій протесту практично не змінилася (у лютому таких було 51%). Для порівняння, в грудні 2004 року лише 34% респондентів не хотіли брати участь в "майданах". Тобто, готовність протестувати зараз, під час кризи, набагато нижча, ніж за часів "помаранчевої революції".

В той же час, близько 42% людей в квітні заявили про свою готовність протестувати.

При цьому 23,7% бачать таку можливість у виборах, 11,4% - у зборі підписів під колективними вимогами і закликами, 15,5% - в санкціонованих мітингах і демонстраціях, 7,6% - в страйках, 3,2% - в погрозах страйками, 4% - в пікетуванні державних установ, 3,6% - в несанкціонованих мітингах.

Решта варіантів акцій протесту - бойкот рішень влади, створення озброєних формувань, захоплення будівель, голодування - набрали менше 3% прихильників.

Більше за інших не готові до протестів жителі Центральної України (57%), значно менше таких на сході (52%) і півдні (51%), менше всього - на заході (46%).

Всеукраїнське опитвання проводилося Київським міжнародним інститутом соціології 3-12 квітня.

Методом інтерв"ю опитано 1984 респонденти старше 18 років, які проживають у всіх регіонах України, Криму. Статистична погрішність вибірки не перевищує 3,3%.

Ліга
Зараз ви читаєте новину «Українці більше на "майдани" не вийдуть. Опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі