четвер, 17 січня 2008 09:29

Україна здолала останню перешкоду для вступу до СОТ

Україна здолала останню перешкоду для вступу до СОТ
Україна та ЄС досягли компромісу в питанні експортних мит, подолавши останню перешкоду на шляху до Світової організації торгівлі (СОТ).

Про це в телефонному інтерв"ю УНІАН повідомив з Лондону комісар ЄС з питань торгівлі Пітер Мендельсон.

"Я із задоволенням можу сказати, що ми знайшли рішення на базі компромісу, якій не повною мірою задовольнив мене і не повною мірою задовольнив українську сторону, тобто ми вийшли на рівних в підході до цього компромісу", - сказав він

"І у будь-якому випадку ми маємо що святкувати, ми можемо святкувати усунення останньої перешкоди для вступу України до СОТ, і я дуже задоволений, що Україна може рухатися тепер вперед", - додав комісар ЄС.

Він зазначив, що в ході переговорів Україна, зокрема, погодилася обмежити кількість існуючих експортних мит, і не підвищувати їх в майбутньому.

Мендельсон не надав інших деталей, зазначивши лише, що цей день став важливим для України та ЄС.

"Таким чином – це дуже історичний день, дуже важливий прорив і я хочу привітати українських учасників переговорів з результатами і всіх нас – з компромісом", - заявив Мендельсон.

Як відомо, питання експортних мит було останнім питанням, яке Україна мала вирішити на переговорах з ЄС для приєднання до СОТ.

ЄС вимагав скасування усіх експортних мит, а Україна, в свою чергу виступала з пропозицією запровадити мораторій на введення нових та не підвищувати ставки існуючих експортних мит, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Україна здолала останню перешкоду для вступу до СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі