пʼятниця, 29 серпня 2008 18:21

Україна запідозрила Чорноморський флот в провокації

Чорноморський флот Російської Федерації може підсилювати охорону своїх об"єктів в Україні тільки у межах місць дислокації, відзначають в Міністерстві закордонних справ України.

"Дотримання такої вимоги робить неможливою будь-які провокаційні дії та не обурюватиме громадську думку, що, швидше за все, і має на меті ЧФ РФ, обнародувавши вказані заяви", - відзначає український МЗС.

Про це йдеться в коментарі прес-служби МЗС, поширеному у зв"язку з висловами офіційних представників ЧФ РФ про те, що флот підсилює охорону своїх об"єктів в Україні для "виключення можливих провокацій".

"Українська сторона не заперечує права РФ застосовувати необхідні заходи з метою забезпечення охорони своїх військових підрозділів, що тимчасово базуються на українській території згідно з існуючими двосторонніми домовленостями", - відзначають в МЗС України.

Разом з тим українські дипломати звертають увагу російської сторони на те, "що подібні дії можливі виключно у межах місць дислокації підрозділів ЧФ РФ, визначених вищезгаданими домовленостями і, таким чином, не можуть здійснюватися поза цими межами".

Нагадаємо, раніше сьогодні Україна повідомила Росію про нові правила для Чорноморського флоту, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Україна запідозрила Чорноморський флот в провокації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі