понеділок, 06 жовтня 2008 16:31

Україна законно продавала і продаватиме зброю Грузії - МЗС

Україна законно продавала і продаватиме зброю Грузії. Про це заявив прес-секретар МЗС України Василь Кирилич.

"Україна продавала і продаватиме зброю Грузії, в якій законно обране керівництво держави і щодо якої немає санкцій ООН. Як і Росії, якій продано 28% збройових елементів загального експортного об"єму нашої держави", - підкреслив дипломат, якого цитує ЛІГА.

Він наголосив, що Україна законно поставляла зброю Грузії. "Разом з тим, постачання зброї законно обраному уряду не можна навіть порівнювати з розв"язуванням збройного конфлікту на території іншої держави. Саме це своїми "звинуваченнями" і хоче приховати Росія. Склалася ситуація, коли Росія в черговий раз намагається перекласти відповідальність за збройний конфлікт у Грузії на третю сторону. І робить це, як завжди, безглуздо і примітивно", - резюмував Кирилич, коментуючи звинувачення Росії щодо постачань Україною зброї Грузії.

"Але я хотів би поставити запитання: чия армія була і досі залишається у Грузії - українська чи російська? Так до кого ж претензії? Виникає й інше запитання: чи не випадково у грудні 2007 року була припинена участь Російської Федерації у Договорі про звичайні озброєння в Європі? Чи не свідчить це про те, що Росія, очевидно, заздалегідь готувалася вести бойові дії на території Грузії?", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Україна законно продавала і продаватиме зброю Грузії - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі