вівторок, 22 квітня 2008 10:14

Україна закликає Росію не дратувати Грузію

Україна приєдналася до заяви головуючої в Європейському Союзі Словенії, у якій закликає Росію переглянути рішення про зміцнення зв"язку із самопроголошеними республіками Абхазією й Південною Осетією.

Про це сказано в заяві головування.

ЄС стурбована недавніми подіями в грузинських конфліктних регіонах, зокрема, останнім рішенням Росії встановлювати офіційні зв"язки із владними установами Абхазії й Південної Осетії без згоди на те Грузії.

Євросоюз підтверджує своє зобов"язання визнавати суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах нинішніх кордонів.

Рішення Росії, сказано в заяві, загрожує виконанню цих принципів, тому ЄС закликає її не робити цього.

Крім того, ЄС побоюється, що таке рішення Росії може посилити напругу в усьому світі.

Євросоюз підтримує міжнародні зусилля до мирного врегулювання абхазьких й південноосетинських конфліктів і закликає всі сторони конфлікту утриматися від дій, які можуть привести до напруженості.

ЄС привітає ініціативу Президента Грузії Михайла Саакашвілі для мирного вирішення конфлікту в Абхазії й сподівається, що це внесе свій внесок у конструктивний діалог.

У свою чергу ЄС також готовий брати участь в урегулюванні ситуації.

Україна закликає Росію переглянути рішення щодо зміцнення зв"язків із самопроголошеними республіками Абхазією й Південною Осетією, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Україна закликає Росію не дратувати Грузію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі