середа, 23 січня 2008 18:37

Україна вже має декілька пропозицій для Росії по тарифам

Українська сторона вже має низку напрацювань і пропозицій по встановленню нової методики ціни на транзит газу, що можуть бути запропоновані російським партнерам на переговорах уже цього року.

Про це заявив уповноважений президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський.

Він відзначив, що визначення ставки транзиту російського природного газу по території України в Європу має відбуватися за схемою, зрозумілою обом сторонам - Росії й Україні.

"Ставка транзиту не повинна братися зі стелі, повинна визначатися по зрозумілій і прийнятній формулі, як це відбувається в Європі на принципах Європейської енергетичної хартії. Це одне з принципових питань", - сказав він.

При цьому Соколовський відзначив, що до сьогоднішнього дня ставка на транзит визначалася по не зовсім зрозумілій і прозорій формулі.

На думку Соколовського, для запобігання можливих протиріч у зазначеному питанні сторони в процесі переговорів повинні визначити "зрозумілий алгоритм" розрахунків ставки.

При цьому з урахуванням низки факторів, у тому числі з урахуванням технічних питань, зв"язаних зі станом і обслуговуванням української газотранспортної системи, сторони на переговорах в остаточному підсумку повинні прийти до компромісного варіанта, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Україна вже має декілька пропозицій для Росії по тарифам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі