пʼятниця, 05 грудня 2008 08:36

Україна втрачає свою вугільну промисловість

Голова Донецької обласної державної адміністрації Володимир Логвиненко заявляє, що Україна сьогодні втрачає свою вугільну промисловість.

Про це він сказав на зустрічі з журналістами.

За словами губернатора, ця галузь у країні перебуває в украй важкому становищі, тому сьогодні це сміливо сказано - "вугільна промисловість". Він пояснив: "Два роки тому ми думали, що ми найбільш підготовлені в пропозиціях із наведення порядку в цій галузі. На сьогоднішній день це наше розчарування, й моє, зокрема. На жаль, не були прийняті наші пропозиції". Логвиненко підкреслив, що "вугільну промисловість ми просто втрачаємо".

Він повідомив, що з початку поточного року заборгованість із виплати заробітної плати вугільникам у Донецькій області зросла в 9 разів і зараз перевищує 600 млн. грн.

За словами губернатора, "середньомісячний фонд оплати праці у вуглевидобувних підприємствах області - 622 млн. грн.". "Тобто, вже є сума місячної заборгованості. І якщо не буде знайдено рішення, то заборгованість із заробітної плати вугільників може виявитися до 1 млрд. грн.", - сказав Логвиненко. Також він констатував, що, "відповідно, утворилися борги додатково із виплат до Пенсійного фонду, а одна з найвищих пенсій на сьогоднішній день – у гірників".

Губернатор ще раз нагадав про високу собівартість вугілля, що сьогодні видобувається в області, повідомляє УНИАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна втрачає свою вугільну промисловість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі