вівторок, 26 жовтня 2021 00:19

Україна вперше візьме участь у закритому засіданні НАТО

Україна вперше візьме участь у закритому засіданні НАТО
Україна прийме участь у засіданні НАТО. Фото: Укрінформ

Представник України вперше візьме участь в засіданні комітету Північноатлантичної ради НАТО з питань озброєнь - Конференції національних директорів озброєнь.

Засідання під головуванням генсека НАТО Єнса Столтенберга відбудеться завтра. Представляти Україну на Конференції національних директорів озброєнь буде заступник міністра оборони Олександр Носов, повідомили в Міноборони України.

"Вперше за понад півстоліття діяльності Комітету представник України запрошений до участі в питаннях, які раніше були прерогативою виключно країн-членів НАТО", - зазначив Носов.

На засіданні обговорюватимуть інновації в оборонно-технічній сфері, трансформації у взаємодії з наукою і оборонно-промисловим комплексом і досягнення оптимального співвідношення військових потреб і бюджетних можливостей.

У Брюсселі також заплановані двосторонні зустрічі Носова з Національним директорами по озброєнню держав-членів НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Наші ракети зможуть дістати до Москви" - Арестович попередив Путіна

У Росії визнали, що Москва не може перешкодити зближенню України і НАТО, проте сподіваються мінімізувати наслідки цього процесу для себе.

Зараз ви читаєте новину «Україна вперше візьме участь у закритому засіданні НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі