четвер, 29 листопада 2007 18:36

Україна висунула свою кандидатуру на головування в ОБСЄ

Виконуючий обов"язки міністра закордонних справ Арсеній Яценюк висунув кандидатуру України на головування в Організації по безпеці і співпраці в Європі в 2013 році.

Як повідомив керівник прес-служби Міністерства закордонних справ Андрій Дещиця, в четвер виконуючий обов"язки міністра закордонних справ Арсеній Яценюк взяв участь в 15 засіданні Ради Міністрів ОБСЄ, яке проходить в Мадриді.

Виступаючи на пленарному засіданні, Яценюк відзначив ключову роль ОБСЄ в перебудові безпеки в Європі, зміцненні демократії і забезпеченні прав людини на європейському просторі.

Яценюк підкреслив, що Україна всіляко підтримує діяльність ОБСЄ, направлену на реалізацію проектів у сфері енергетичної безпеки, збереження навколишнього середовища, реагування на сучасні глобальні проблеми.

Він також торкнувся тем участі України у врегулюванні "заморожених" конфліктів, продовження процесу імплементації Договору про звичайні озброєні сили в Європі, стабілізації ситуації в Косово, Придністров"ї і Афганістані.

Яценюк також заявив, що Україна висуває свою кандидатуру на головування в ОБСЄ в 2013 році.

Глава МЗСа також провів зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франко-Вальтером Штайнмаєром і заступником помічника Державного секретаря США Девідом Креймером.

18 листопада кримсько-татарські громадські організації звернулися до Верховного комісара ОБСЄ з прав людини Рольфу Екеусу "у зв"язку з дискримінаційною політикою Української держави відносно кримсько-татарського народу", повідомляє Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Україна висунула свою кандидатуру на головування в ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі