середа, 11 квітня 2007 18:32

Україна відкриє кордон для біженців з Абхазії

Кабінет Міністрів пропонує визначити механізм реалізації права на імміграцію в Україну іноземців та осіб без громадянства , які через збройні конфлікти були змушені залишити місця постійного проживання в Автономній Республіці Абхазія (Грузія) і прибули в Україну. Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович.


За словами міністра, відповідний проект закону, що був розроблений Міністерством юстиції та передбачає зміни до Закону "Про імміграцію", був ухвалений сьогодні під час засідання Кабінету Міністрів.

Ініціатива уряду, повідомив міністр, обумовлена тим, що Законом "Про імміграцію" передбачено право зазначеної категорії осіб на отримання у спрощеному порядку дозволу на імміграцію в Україну. Натомість належного нормативно-правового регулювання процедури реалізації цього права забезпечено не було.

Олександр  Лавринович зазначив, що уряд проситиме Верховну Раду розглянути законопроект у першочерговому порядку та розглянути у найкоротший термін, оскільки на сьогодні законною основою проживання в Україні зазначених осіб є тимчасові довідки, строк дії яких визначений до 1 травня 2007 року.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Україна відкриє кордон для біженців з Абхазії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі