понеділок, 31 березня 2008 19:18

Україна в очікуванні візиту Буша (ФОТОРЕПОРТАЖ)
12

Близько 3 тисяч учасників всеукраїнської антинатівської акції зібралися на Майдані незалежності в Києві виразити своє негативне ставлення до вступу до Північноатлантичного альянсу і приїзду президента США Джорджа Буша до України.


Свою акцію вони розпочали близько 9.00.

Прихильники Комуністичної партії й Прогресивної соціалістичної партії розгорнули наметове містечко на Майдані Незалежності в Києві на знак протесту.

Зокрема, прихильники КПУ й ПСПУ встановили 11 наметів, а також понад 30 тентів.

До тентів прикріплені плакати з написами: "НАТО гірше Гестапо!", "Ющенко, Тимошенко - валіза, вокзал, Америка!", NATO - off!, Fuck Bush!, NATO - hands off Ukraine!

Крім цього, біля наметового містечка розміщений автомобіль із гучномовцем.

Разом з тим на Майдані Незалежності перебуває автомобіль із міліцією.

Наразі один із представників ПСПУ скандує в гучномовець, виражаючи свою негативну позицію щодо НАТО.

Зокрема лідер ПСПУ Наталія Вітренко, виступаючи на мітингу, підкреслила: "Сьогодні до Києва приїжджає кривавий Буш, ми приймаємо з відкритим серцем тих, хто несе нам добро, Буш нам добра не несе".

На її переконання, американський президент "сіє смерть, у нього руки в крові". Також Н.Вітренко підкреслила, що "Буш їде до Києва, аби упевнитися, що Віктор Андрійович Ющенко виконує домашнє завдання і руйнує країну".

Вона назвала американського президента "агресором", а також порадила президентові України, прем"єр-міністрові Юлії Тимошенко, а також спікерові Верховної Ради Арсенію Яценюку не підтримувати натівську політику. "Ющенко! Тимошенко! Яценюк! Валіза! Вокзал! Америка!", - скандувала Н. Вітренко.

Після мітингу на Майдані Незалежності колона учасників антинатівської акції лівих сил рушила у бік американського посольства, де вони продовжили мітинг на знак протесту проти приїзду президента США Джоджа Буша, а також приєднання України до НАТО. Учасники акції тримали прапори своїх політичних сил, скандували "НАТО - ні" і дуділи в дудки футбольних фанатів.

Біля посольства США противники приїзду Буша до України спалили опудало американського президента.

Лідер КПУ Петро Симоненко заявив сьогодні на прес-коференції: "КПУ починає всеукраїнську акцію протесту проти вступу України до НАТО".

З його слів, у понеділок о 14:00 на Майдані Незалежності в Києві відбудеться мітинг представників 8 партій, у тому числі КПУ.

"8 партій беруть участь сьогодні. Сьогоднішня акція - це тільки початок. Буде ще багато", - сказав Симоненко.

Лідер КПУ також повідомив, що очікується участь в акції на Майдані Незалежності понад 10 тис. прихильників КПУ й інших партій.

Він також відзначив, що акції проти вступу України до НАТО будуть тривати до 7 квітня.

Крім цього, Симоненко підкреслив, що у разі приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО КПУ буде продовжувати акції протесту, у тому числі акції за притягнення Президента Віктора Ющенка до відповідальності.

При цьому він зазначив, що це будуть вуличні акції.

У столичній міліції повідомили, що до Києва для участі в антинатівських акціях прибуло 40 автобусів з Житомира, Чернігова, Сум, Полтави і Вінниці. Тобто всього в цих автобусах прибуло більше 1,5 тисяч чоловік.

Як повідомлялося, Президент Віктор Ющенко сподівається на приєднання України до Плану дії щодо членства в НАТО на саміті альянсу в Бухаресті (Румунія).

31 березня-1 квітня Україну з державним візитом відвідає Джордж Буш.

Фото Reuters, УНІАН

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Україна в очікуванні візиту Буша (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі