пʼятниця, 12 квітня 2024 02:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна в найбільш критичному становищі за останні два роки - Bloomberg

Україна в найбільш критичному становищі за останні два роки - Bloomberg
Україна знаходиться у дуже крихкому становищі - ЗМІ. Фото: Слово і Діло

Україна перебуває в найбільш крихкому становищі за понад два роки розв'язаної Росією війни.

Все це через нестачу боєприпасів, військовослужбовців і систем протиповітряної оборони, повідомляє Bloomberg, посилаючись на західних чиновників.

Існує ризик колапсу української оборони, що дасть можливість Росії здійснити значний прогрес, сказав неназваний чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише зброєю: Зеленський розповів про звільнення українських територій

Інший чиновник на умовах анонімності зазначив, що США "не бачать жодних ознак неминучого прориву росіян". Однак через складний моральний стан українців не можна виключати "можливість колапсу армії", стверджує він.

"Наступні кілька місяців стануть для України найважчим випробуванням, а суспільство, а особливо жителі Харкова, дедалі більше виснажене війною", - пише видання.

Якщо США не ухвалять рішення про продовження військової допомоги Києву, а Росії вдасться перемогти, в Україні будуть сотні тисяч жертв. РФ намагатиметься вбити якнайбільше українців, заявив президент Володимир Зеленський.

За його словами, нині в Україні недостатньо систем ППО, щоб захиститися від постійних повітряних атак РФ.

Зараз ви читаєте новину «Україна в найбільш критичному становищі за останні два роки - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі