вівторок, 13 листопада 2007 14:32

Україна ставитиме на облік росіян, якщо Москва не передумає

Україна ставитиме на облік росіян, якщо Москва не передумає
Міністерство закордонних справ заявляє про продовження переговорів з Росією по введенню нових міграційних правил.

Про це на брифінгу повідомив керівник прес-служби Міда Андрій Дещиця.

"Ми продовжуємо переговори з Росією, якщо переговори не закінчаться успішно, Україна буде вимушена внести зміни до законодавства про реєстрацію росіян, які будуть знаходиться на території України більш 3-ої доби", - заявив Дещиця.

Він також підтвердив ініціативи Росії про зменшення з 90 до 3 днів терміну, протягом якого громадяни України можуть перебувати на території Росії без ставання на міграційний облік.

За словами Дещиці, в українському законодавстві така норма не передбачена, тому у випадку якщо Росія наполягатиме на введення нових міграційних правил, Україні необхідно буде якийсь час для внесення змін до законодавства.

Дещиця підкреслив, що можливі зміни не носитимуть дискримінаційний характер, а грунтуватимуться виключно на принципі взаємності у відносинах з Росією.

Як повідомлялося, МЗС вважає, що можливе введення Росією нових міграційних правил ускладнить пересування росіян і українців на території обох країн, повідомляють Українські новини.
Зараз ви читаєте новину «Україна ставитиме на облік росіян, якщо Москва не передумає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі