вівторок, 22 квітня 2008 12:44

Україна стане членом СОТ 16 травня

Україна стане членом СОТ 16 травня
Генеральний директор Світової торгової організації Паскаль Ламі оголосив, що 16 травня 2008 року Україна стане повноправним членом СОТ. Про це у вівторок повідомляє Міністерство економіки України.

Ламі нагадав, що протокол про приєднання України до Маракешської угоди про створення СОТ підписаний у Женеві 5 лютого 2008 року, 16 квітня уряд схвалив цей протокол. Згідно з параграфом 8 протоколу, він набуває чинності 16 травня 2008 року.

Президент Віктор Ющенко 16 квітня підписав закон про ратифікацію протоколу про вступ України до Світової організації торгівлі, прийнятий Верховною Радою України 10 квітня. Цього ж дня Міністерство закордонних справ України направило ноту генеральному секретареві СОТ, в якій повідомляє про ратифікацію Протоколу про вступ країни до СОТ.

Процес вступу України до СОТ і узгодження умов затягнулися майже на 15 років. Остаточні умови вступу стали відомі 5 лютого 2008 року, коли був підписаний відповідний протокол, проте лише недавно були перекладені українською мовою, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Україна стане членом СОТ 16 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі