четвер, 06 серпня 2009 12:49

Україна сподівається, що Росія компенсує збитки пораненій дівчині

Україна сподівається, що Росія компенсує збитки пораненій дівчині
Україна сподівається, що Росія притягне до відповідальності винних у пораненні української дівчини під час навчань на полігоні Чорноморського флоту Росії в Севастополі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Вербальну ноту з цього приводу вручив на зустрічі виконувач обов"язків першого заступника міністра закордонних справ Юрій Костенко тимчасовому повіреному в справах Росії Всеволоду Лоскутову.

Зокрема, у ході зустрічі Костенко висловив глибоку стурбованість з приводу порушення командуванням ЧФ Росії угоди про статус та умови перебування флоту на території України.

"Нехтування вимогами зазначеної угоди завдало серйозної шкоди для життя й здоров"я громадянки України", - сказано в повідомленні.

МЗС вважає, що цей інцидент стався через ігнорування російською стороною положень угоди й правил проведення навчань із використанням стрілецької зброї.

Міністерство розраховує, що російська сторона надалі буде дотримуватися взятих на себе міжнародних зобов"язань, ретельно розслідуватиме цей трагічний інцидент, притягне до відповідальності винних і компенсує заподіяний збиток потерпілій.

Також МЗС сподівається, що Росія надасть відповідну офіційну інформацію українській стороні.

Як відомо, дівчина одержала поранення під час навчань на полігоні Чорноморського флоту Росії в Севастополі.

Прес-служба ЧФ РФ заявляла про те, що дівчина та кілька інших місцевих жителів проникли на територію полігону, проігнорувавши попереджувальні написи, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Україна сподівається, що Росія компенсує збитки пораненій дівчині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі