четвер, 24 січня 2008 10:05

Україна скоротила борг за російський газ

Спільне підприємство "УкрГаз-Енерго" погасило 111 млн доларів заборгованості перед компанією "РосУкрЕнерго" за поставлений природний газ, скоротивши, таким чином, загальний борг до 719 млн доларів. Про це говориться в заяві "РосУкрЕнерго",

За словами прес-секретаря "РосУкрЕнерго" Андрія Кнутова станом на 23 січня цього року обсяг газу російського походження, поставленого компанією споживачам України, склав більше 1 млрд. куб. м.

Ціна, за якою "РосУкрЕнерго" закуповує російський газ, складає 314,7 доларів за тис. куб. м.

Згідно з повідомленням "УкрГаз-Енерго", до 24 січня, четвер, компанія мала намір погасити ще 56 млн доларів боргу перед "РосУкрЕнерго".

16 січня компанія "РосУкрЕнерго" заявила про прострочену заборгованість "УкрГаз-Енерго" у розмірі 830 млн. доларів за поставлений природний газ.

За твердженням російської сторони, у січні 2008 року відбулося зниження обсягів постачання (40 млн. куб. м. у добу) природного газу з Центральної і Середньої Азії в зв"язку з аномально холодною погодою.

У зв"язку з цим у січні 2008 року "РосУкрЕнерго" придбавала російський газ по 314,7 долари за тис. куб. м.

На 16 січня 2008 року обсяг російського газу, поставленого компанією "РосУкрЕнерго", склав близько 740 млн. куб. м.

До цього "РосЕкрЕнерго" поставляло "УкрГаз-Енерго" дешевший газ середньоазіатського походження, повідомляє "Обком".

Зараз ви читаєте новину «Україна скоротила борг за російський газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі