середа, 31 жовтня 2007 16:42

Україна розрахувалася з Росією за газ поставлений у 2007

Україна цілком розрахувалася за поставлений у 2007 році газ, говориться в повідомленні ексклюзивного постачальника газу в Україну "Росукренерго".

"Компанія "Росукренерго" одержала платіж на суму 729 мільйонів доларів від ЗАТ "Укргаз-Енерго" у рахунок погашення заборгованості. Дана виплата здійснена в рамках підписаної раніше угоди про врегулювання заборгованості за природний газ, поставлений в Україну в 2007 році", - повідомляю РИА Новости з посиланням на прес-службу компанії.

У прес-релізі відзначається, що заборгованість ЗАТ "Укргаз-Енерго" перед компанією "Росукренерго" у розмірі 929 мільйонів доларів цілком погашена в терміни, передбачені угодою.

18 жовтня, "Росукренерго" одержало від ЗАТ "Укргаз-Енерго" транш на суму 200 мільйонів доларів за рахунок погашення заборгованості.

"Газпром" 2 жовтня заявив, що скоротить постачання природного газу для України у випадку непогашення до 1 листопада 2007 року заборгованості в розмірі 1,3 мільярди доларів.

З цієї суми 700 мільйонів доларів "Нафтогаз України" (основний споживач газу) винен "Укргаз-Енерго", 300 мільйонів доларів - "Укргаз-Енерго" - "Росукрэнерго", ще 300 мільйонів доларів "Росукренерго" - "Газпрому".

Сторони домовилися, що борг буде погашено до 1 листопада, при цьому "Росукренерго" у рахунок погашення заборгованості перед "Газпромом" передало йому 8 мільярдів кубометрів газу з підземних газових сховищ України.

Зараз ви читаєте новину «Україна розрахувалася з Росією за газ поставлений у 2007». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі