неділя, 24 жовтня 2021 15:03

Україна розраховує на приєднання ООН до Кримської платформи

Україна розраховує на приєднання ООН до Кримської платформи
Україна розраховує на більш активний підхід ООН до питань протидії військової агресії Росії проти України. Фото: УП

У день 76-ї річниці заснування ООН Україна підтверджує відданість принципам сучасного світоустрою, закладеним в положеннях Статуту ООН і розраховує на приєднання організації до "Кримської платформи".

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

У відомстві розраховують на більш активний і конструктивний підхід з боку керівництва ООН до питань протидії триваючій військовій агресії Росії проти України.

"Враховуючи роль ООН у питаннях деокупації Криму, зокрема у контексті ухвалених Генеральною Асамблеєю ООН резолюцій щодо територіальної цілісності України, проблеми мілітаризації Криму та щодо захисту прав людини в Криму, Україна сподівається на приєднання ООН до Кримської платформи", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС засудив проведення перепису в окупованому Криму

У МЗС підкреслили, що важливим завданням залишається втілення зусиль з реформування і вдосконалення ООН, її зміцнення та адаптація до вимог сучасності.

"Продовжимо проводити цілеспрямовану політику протидії зухвалим спробам окремих держав підірвати закріплений Статутом ООН світовий порядок, нав'язати міжнародному співтовариству логіку агресії і реваншизму, переписати світову історію" - сказано в повідомленні.

У промовах на загальних дебатах у рамках 76-ї Генасамблеї ООН про Україну згадували глави іноземних держав. Зокрема президенти Польщі, Латвії та Естонії.

Наголошували, що, попри пандемію, триває російська агресія на Донбасі, від якої гинуть люди. Також говорили про репресії в анексованому Росією Криму та ризики для міжнародної безпеки й права від цього.

Зараз ви читаєте новину «Україна розраховує на приєднання ООН до Кримської платформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі