понеділок, 21 травня 2007 20:36

Україна приєдналася до економічного ембарго стосовно Північної Кореї

Кабінет міністрів України доручив центральним і місцевим органам виконавчої влади забезпечити виконання країною вимог Ради Безпеки ООН, що передбачає санкції відносно Північної Кореї.

"Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів Криму, обласним, Київській і Севастопольській міським державним адміністраціям забезпечити в межах своєї компетенції виконання вимог резолюції Ради Безпеки ООН від 14 жовтня 2006 року і прийняти заходи для зведення до мінімуму можливих економічних втрат України", - йдеться в ухвалі уряду від 16 травня.

14 жовтня РБ ООН схвалила резолюцію по КНДР, яка передбачає ембарго на постачання Пхен"яну деяких видів озброєнь, а також матеріалів, устаткування, товарів і технологій, які могли б сприяти здійсненню програм, пов"язаних із створенням ядерної зброї, балістичних ракет або іншої зброї масового знищення.

Вона містить заборону на продаж або передачу КНДР предметів розкоші.

Документ вимагає заморозити банківські рахунки і інші засоби, що знаходяться у власності або під контролем приватних або юридичних осіб Північної Кореї, які є учасниками або підтримують програми створення зброї масового знищення.

Цією ж резолюцією був створений спеціальний комітет санкції, якому доручено стежити за ходом виконання всіма державами вимог Ради і уточнити список товарів і предметів, на які введена заборона на ввезення в КНДР. Комітет може складати додатковий список осіб, предметів, матеріалів і устаткування, на які розповсюджуються санкції Ради, пише Інтерфакс.
Зараз ви читаєте новину «Україна приєдналася до економічного ембарго стосовно Північної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі