вівторок, 11 грудня 2018 13:34

Україна повинна купувати своє вугілля, а не російське чи американське - Ляшко

Відмова українських теплоелектростанцій від вітчизняного вугілля призведе до погіршення життя шахтарів і загрози виникнення надзвичайного стану в енергетиці.

Про це пише лідер Радикальної партії Олег Ляшко на своїй сторінці в Facebook.

"Мені відомо, що на уряд України тисне США. Так, американський посол виступила проти пріоритету українського вугілля. Звичайно, і США, і Росія хочуть, щоб ми купувати вугілля у них. Я вимагаю від уряду, незважаючи на тиск, піклуватися про рідних - українських шахтарів, а не про американських, африканських, російських", - пише політик.

Він нагадав, що залежність енергетики від іноземного антрациту неодноразово призводила до надзвичайного стану в електроенергетиці в період ОЗП 2014-2015 років із застосуванням "віялових відключень".

"На вугільних підприємствах країни працює понад 78 тис. чоловік. Якщо наші станції не будуть купувати українське вугілля, то ми ставимо під загрозу не тільки самих шахтарів, а їх сім'ї, їх дітей", - підкреслив лідер Радикальної партії.

 
 
 
 

"Закріплення пріоритету українського вугілля підвищить попит на нього і збільшить його видобуток. Це стабілізує робочий процес в шахтарських регіонах, збереже робочі місця. Але головне - це буде рішучим кроком до справжньої енергетичної безпеки країни!", - резюмував Олег Ляшко.

Зараз ви читаєте новину «Україна повинна купувати своє вугілля, а не російське чи американське - Ляшко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі