Ексклюзиви
вівторок, 23 вересня 2008 15:18

Україна почала імпорт електроенергії з Росії

Україна почала імпортувати електроенергію з Росії. Про це повідомив прес-секретар Міністерства палива й енергетики Фент Ді.

З його слів, імпортні поставки почалися з 15 вересня. Ліміт потужності поставок - 500 Мвт.

Рішення про імпорт прийнято у зв"язку з необхідністю накопичення достатньої кількості вугілля на складах теплоелектростанцій до опалювального сезону 2008-2009.

Фент уточнив, що за підрахунками міністерства, вартість російської електроенергії на 12% менше реалізованої з оптового ринку електроенергії країни.

Мінпаливенерго стурбоване нестачею вугілля на складах ТЕС.

Нестача палива пов"язана з недопоставками вугілля державним підприємством (ГП) "Вугілля України", а також позаплановим ремонтом 2-го енергоблоку Хмельницької АЕС.

У серпні запаси вугілля на складах ТЕС зменшилися порівняно з липнем на 13,36%, або на 0,327 млн. тонн до 2,118 млн. тонн.

У серпні виробництво електроенергії збільшилося на 0,28%, або на 0,043 млрд. кВт-год. порівняно з липнем до 15,455 млрд. кВт-год, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Україна почала імпорт електроенергії з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути