неділя, 16 вересня 2007 16:43

Україна підписала договір про ядерне партнерство

Україна офіційно приєдналася до організації глобального партнерства в ядерній енергетиці (GNEP), діяльність якої спрямована на забезпечення мирного й безпечного розвитку ядерної енергетики.

Заяву про принципи глобального партнерства в ядерній енергетиці підписав міністр палива й енергетики Юрій Бойко в неділю у Відні (Австрія) у ході засідання організації.

Таким чином, Україна стала однією з 14 країн-партнерів організації. Серед партнерів - Австралія, Болгарія, Китай, Франція, Гана, Японія, Йорданія, Казахстан, Литва, Польща, Румунія, Росія, США.

Бойко відзначив, що Україна зацікавлена в співробітництві в рамках глобального партнерства в сфері ядерної енергетики, зокрема, з метою освоєння сучасних технологій відпрацьовування уранових родовищ й організації цирконієвого виробництва й виробництва елементів ядерного палива.

Крім того, Бойко й міністр енергетики США Семюель Бодмен обговорили українсько-американське співробітництво в енергетичній сфері, пише Інтерфакс.


Зараз ви читаєте новину «Україна підписала договір про ядерне партнерство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі