середа, 12 вересня 2007 16:01

Україна перестала продавати Росії електрику

Українська держкомпанія "Укрінтеренерго" припинила експорт електроенергії в РФ.

Як заявив представник компанії Андрій Турос, впродовж останніх місяців Україна скорочувала об"єми експорту у зв"язку з тим, що в самій республіці росте споживання електрики. За його словами, постачання до Росії були остаточно припинені "за домовленістю сторін".

Компанія "Укрінтеренерго" почала експортувати електрику в РФ в листопаді 2006 року. Щомісячно російська сторона повинна була отримувати від 200 до 800 мегават-год. Президент компанії Микола Пашкевич припустив, що постачання не будуть відновлені.

Раніше, в червні 2007 року, компанія припинила експорт енергії до Білорусі, тоді українська сторона привела ті ж аргументи про зростання споживання усередині країни, повідомляє "Телеграф".

Проте вже в серпні сторони домовилися про відновлення постачань за умови, що вартість електроенергії буде підвищена з 2,45 до 4,7 центру за кіловат-година.

"Укрінтеренерго", яка є монопольним експортером української електроенергії, поставляє її також до Молдови, Словаччини, Польщі, Угорщини і Румунії, повідомляють Українські новини.
Зараз ви читаєте новину «Україна перестала продавати Росії електрику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі