вівторок, 04 серпня 2009 08:39

Україна передумала висилати генконсула Росії в Одесі ще до заходів у відповідь

Україна передумала висилати генконсула Росії в Одесі ще до заходів у відповідь
Українська сторона ухвалила рішення про відміну рекомендації про припинення повноважень генерального консула Росії в Одесі Олександра Грачова ще до заходів у відповідь Росії.

Про це заявив прес-секретар посольства України в Росії Олег Волошин в ефірі 5 каналу в понеділок увечері, 3 серпня.

За словами Волошина, "дуже принциповим є те, що рішення призупинити виконання рекомендацій щодо дострокового припинення повноважень генерального консула Росії в Одесі український МЗС прийняв на прохання російської сторони ще до того, як стало відомо про контрзаходи російської сторони по відношенню до українських дипломатів в Росії".

Волошин пояснив, що рішення залишити в Україні Грачова не пов"язане з наміром Москви вислати генерального консула України в Санкт-Петербурзі Наталію Прокопович.

Він також проінформував, що з понеділка Прокопович вийшла з відпустки на роботу і виконує свої функції в повному об"ємі.

За словами дипломата, МЗС України було щиро здивоване реакцією російської сторони на дії щодо дипломатів РФ, до діяльності яких "є серйозні питання".

Також Волошин допустив, що Росія не вживатиме заходів до генконсула України в Санкт-Петербурзі доти, поки Київ не перешкоджатиме роботі генконсула в Одесі.

"В принципі, російська сторона достатньо обґрунтувала, що повноваження генконсула України в Санкт-Петербурзі визнаватимуть стільки часу, скільки українська сторона визнаватиме повноваження генконсула Росії в Одесі", - підкреслив він.

Нагадаємо, 29 липня МЗС Росії запропонував українській стороні достроково завершити місію генконсула України в Санкт-Петербурзі і одного з радників посольства України в Москві.

Ця заява прозвучала як реакція Москви на висилку Україною радника посольства РФ Володимира Лисенка і попередження щодо діяльності генконсула в Одесі.

31 липня стало відомо, що Міністерство закордонних справ України ухвалило рішення припинити свою рекомендацію генеральному консулу РФ в Одесі Олександру Грачову достроково припинити повноваження, не дивлячись на наявність до нього претензій.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Україна передумала висилати генконсула Росії в Одесі ще до заходів у відповідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі