неділя, 06 вересня 2009 15:43

Україна не виконала домовленості з ЄС та МВФ для отримання кредиту

Україна не виконала домовленості з ЄС та МВФ для отримання кредиту
Україна не виконала домовленості з Європейським Союзом та Міжнародним валютним фондом щодо отримання кредиту на газ.

Про це повідомляє Інтернет-видання "EUobserver" з посиланням на Reuters.

За даними видання, Україна, зокрема, не підвищила з 1 вересня тарифи на газ для населення, як це було передбачено у рамках домовленостей щодо надання кредиту з боку європейських та міжнародних фінансових інституцій для забезпечення безперебійного транзиту російського газу в зимовий період.

Міністр енергетики України Юрій Продан заявив, що підвищення тарифів було заблоковано офіційною скаргою профспілок.

1 серпня міжнародні фінансові інституції у спільній заяві з Єврокомісією висловили готовність надати Україні 1,7 млрд. доларів кредиту на закупівлю газу та газові реформи.

Згідно з документом, кошти можуть бути надані у 2009 і 2010 роках на вирішення короткотермінових проблем із закупівлею газу та забезпечення здійснення необхідних реформ.

Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко у листах від 28 та 29 липня за підсумками трьох раундів технічних консультацій з Євросоюзом і фінансовими установами взяла на себе зобов"язання з реформування газового сектора України, які задовольнили міжнародні фінансові інституції. Перелік зобов"язань в Україні не було оприлюднено офіційно.

Україна звернулася до ЄС з проханням надати кредит в 4,2 млрд. дол. у червні, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна не виконала домовленості з ЄС та МВФ для отримання кредиту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі