субота, 24 травня 2008 15:55

Україна не розглядає питання щодо пролонгації строку перебування ЧФ Росії

Україна не розглядає питання щодо пролонгації строку перебування ЧФ РФ на своїй території після 28 травня 2017 року.

Про це йдеться в коментарі речника МЗС України Василя Кирилича щодо виведення Чорноморського флоту з території України, поширеному прес-службою відомства в суботу.

"До вказаного строку ЧФ РФ має бути повністю виведений з території України", - наголосив речник.

У коментарі вказується, що в Україні зі здивуванням сприйнято коментар МЗС РФ від 21 травня року щодо рішення РНБО України про підготовку законопроекту з припинення з 2017 року чинності двосторонніх угод щодо перебування ЧФ РФ на території України.

"Російська сторона добре обізнана з позицією України з цього питання. Така позиція ґрунтується на положеннях Конституції України, згідно з якою на українській території не можуть бути розміщені військові бази інших держав", - підкреслює відомство.

Кирилич нагадав, що 14 квітня МЗС РФ було передано проект меморандуму щодо забезпечення процесу своєчасного виведення російського флоту з території України.

"З метою дотримання необхідних юридичних процедур українська сторона має ухвалити закон, яким би припинявся строк дії відповідних угод, зокрема Угоди про статус та умови перебування ЧФ РФ на території України з 28 травня 2017 року, що передбачено в 25 статті згаданого документа. Про це і йдеться в Указі Президента України від 20 травня 2008 року", - наголошує він.

Речник підкреслює, що основною метою поточного переговорного процесу з питань ЧФ РФ продовжує залишатися приведення діяльності російського флоту у відповідність до положень базових угод з питань ЧФ РФ і законодавства України, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Україна не розглядає питання щодо пролонгації строку перебування ЧФ Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі