четвер, 12 вересня 2019 18:02

"Україна не припиняла розірвань домовленостей із Росією" - МЗС

"Україна не припиняла розірвань домовленостей із Росією" - МЗС
Україна не зупиняла розірвання домовленостей з Росією. Фото: adm.abo.media

Київ не припиняв роботу з розірвання двосторонніх договорів із Росією.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України у відповідь на запит Радіо Свобода.

Так Міністерство прокоментувало інформацію російського видання "Коммерсант" про зупинення процесу денонсації таких договорів. За даними МЗС, така ж робота ведеться і в напрямі відносин України із СНД.

"Робота щодо глибокої інвентаризації та приведення договірно-правової бази з Росією і СНД відповідно до національних інтересів України не припинялася", - йдеться у відповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помічник Зеленського розповів, як президент говорить із Путіним

Тривалість процесу перегляду бази домовленостей Києва з Москвою і СНД пояснюють певними факторами.

"Є необхідність дотримання всіх процедур, передбачених цими угодами для їхнього припинення, і процес формування органів державної влади після президентських і парламентських виборів в Україні".

"Після завершення процесу формування нового керівництва всіх причетних державних установ, інвентаризації договірно-правової бази з Російською Федерацією та СНД і припинення дії тих угод, які більше не відповідають інтересам України, робота продовжиться", - стверджують у МЗС.

Договір про дружбу між Росією і Україною призупинив дію 1 квітня 2019 року.

11 вересня 2019-го російське видання "Комерсант" розповсюдило інформацію, що Київ призупинив процедуру розірвання двосторонніх угод із Москвою. Окремі співрозмовники припускали, що це пов'язано зі зміною влади в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Україна не припиняла розірвань домовленостей із Росією" - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі