четвер, 24 вересня 2020 12:38

Україна не піде на шантаж Росії - Зеленський

Україна не піде на шантаж Росії - Зеленський
Ворог на Донбасі веде прицільні провокації, каже президент. Фото: president.gov.ua

Україна не піддається на шантаж Росії у Тристоронньої контактній групі, проте шукає баланс для засідань ТКГ. Про це президент України Володимир Зеленський сказав під час візиту до Словаччини, говорячи про російську агресію на Донбасі.

"Україна не йде на шантаж. І це бачать сьогодні всі - і Європа, і, до речі, Росія. Але ми справді знаходимо сьогодні баланс для засідання Тристоронньої контактної групи. Баланс у зваженій політиці й у діалозі в режимі засідання ТКГ, і в діалозі з РФ, суб'єктом Мінського процесу, який, як я вже сказав, це правда, він крихкий, нестабільний.

Але ми робимо все для того, щоб цей діалог був, щоб був результат. Результат цих засідань Мінська або Нормандії ми з вами знаємо, який є: складний режим припинення вогню, непростий режим тиші, але він є", - цитує Зеленського "Інтерфакс-Україна".

Президент сказав, що "якби не прицільні провокації, ми зберегли б життя всіх людей, які загинули через бойові втрати", нагадавши, що 6 вересня одна особа загинула та одна дістала поранення.

"Тому ми без діалогу цього не зможемо ніколи знайти і не вийдемо з цієї складної ситуації, з цього кута", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче розвалити Україну зсередини "особливим статусом" Донбасу

Водночас він заявив, що не знає, коли буде зустріч радників "нормандської четвірки".

"Я не знаю, коли буде ця зустріч, у мене є інформація, що найближчим часом. Я не знаю, коли буде зустріч лідерів, тому не брехатиму. Я знаю, що після результативної зустрічі радників наступною буде зустріч лідерів", - сказав Зеленський.

Минулого тижня, 15 вересня, президент заявляв, що зустріч радників може відбутися протягом 10 днів.

Упродовж минулої доби російський окупант на Донбасі порушив режим припинення вогню поблизу Попасної, провокував українських воїнів вогнем із гранатомета.

Зараз ви читаєте новину «Україна не піде на шантаж Росії - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі