пʼятниця, 19 вересня 2008 09:57

Україна може стати членом НАТО - Схеффер

Україна може стати членом НАТО - Схеффер

Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер заявив, що Україна та Грузія і надалі є кандидатами на членство в Альянсі, незважаючи на заперечення Росії, а також конфлікт навколо сепаратистських регіонів Грузії.

В інтерв"ю Бі-Бі-Сі Схеффер зазначив, що події, які відбулись у серпні (російсько-грузинська війна), не змусять керівництво НАТО відступитися від власного рішення щодо інтеграції України та Грузії до Альянсу, якщо вони відповідатимуть критеріям членства.

"То було чітке рішення, ухвалене головами держав та урядів країн-членів НАТО на квітневому саміті у Бухаресті. Грузія та Україна можуть у майбутньому стати членами НАТО, якщо звичайно виконають усі для цього вимоги, і якщо вони цього бажатимуть. Нині ми рухаємося цією пост-бухарестською траєкторією, і криза у серпні не змусить нас зійти з цього шляху", - сказав генсек Альянсу.

Схеффер також наголосив на необхідності подальшого діалогу між НАТО та Росією, незважаючи на нинішнє охолодження у їхніх відносинах.

Зараз ви читаєте новину «Україна може стати членом НАТО - Схеффер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі