пʼятниця, 10 грудня 2010 18:03

Україна може спростити візовий режим з 14 країнами - МЗС

Україна може спростити візовий режим з 14 країнами - МЗС

Україна має намір домовитися про лібералізацію візового режиму з 14 країнами в 2011 році.

"Наступного року ми сподіваємося закінчити переговори про підписання відповідних угод з Аргентиною, Брунеєм, Індонезією, Ісландією, Кувейтом, Лівією, Об'єднаними Арабськими Еміратами, Оманом, ПАР, Сербією, Сінгапуром, Уругваєм, Хорватією, Швейцарією", - повідомив директор департаменту консульської служби міністерства закордонних справ України Андрій Оліферов на прес-конференції в п'ятницю у Києві.

Він пояснив, що йдеться про угоди про спрощене оформлення віз, або про безвізові поїздки певних категорій громадян, або про повноцінні угоди про скасування віз.

Також Олефір повідомив, що наприкінці поточного року або на початку наступного Україна має намір домовитися про лібералізацію візового режиму з Боснією і Герціговиною, а також з Тунісом.

Нагадаємо, 22 листопада в Брюсселі в рамках саміту "Україна-ЄС" був прийнятий План дій щодо скасування короткострокових віз для громадян України. Втім, це стандартний рамковий документ, який ЄС підписує практично з усіма державами, які зацікавлені в євроінтеграції. Експерти вважають прийняття Плану великим успіхом для України. На прес-конференції за результатами зустрічей у Брюсселі Віктор Янукович заявив, що ухвалення Плану є найбільшим результатом чотирнадцятий саміту Україна-ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Україна може спростити візовий режим з 14 країнами - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі