пʼятниця, 10 червня 2016 17:03

Україна може не отримати безвізовий режим цього року - експерт

Україна може не отримати безвізовий режим цього року - експерт
Фото: rbc.ua

Україна виконала всі вимоги, але навряд отримає безвізовий режим з Євросоюзом, поки не створений механізм для його призупинення.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів експерт з міжнародної політики Василь Мирошниченко.

"Європейські політики відчувають сильний тиск з боку населення. Це пов'язано з величезною кількістю мігрантів з Близького Сходу та з терактами, які посіяли відчуття нестабільності й невпевненості. До цього додається історія з безвізовим режимом для Туреччини. Турки мають отримати його в обмін на співпрацю з Євросоюзом по утримуванню біженців. Тому механізм для припинення безвізового режиму важливий", - сказав він

Побоювання Німеччини з приводу грузинської організованої злочинності - лише формальний привід, переконаний експерт.

"Йдеться про грузинів, які проживають у діаспорі в Німеччині. Грузія не може на них вплинути. Це завдання німецьких правоохоронних органів. Тому такі звинувачення досить дивні", - додав Мирошниченко.

"Україна виконала вимоги щодо візової лібералізації. Проте розраховувати на безвізові поїздки до ЄС цього року, напевно, не варто. Питання відкладатимуть поки не розроблять механізм. До того ж, процес можуть затягнути різні уточнення. Наприклад, які документи окрім біометричного паспорту потрібно мати", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС назвали останню перешкоду для скасування візового режиму

Нагадаємо, країни ЄС мають намір відкласти схвалення рішення щодо надання безвізового режиму для України, Грузії та Косово до вересня. Глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський повідомив, що це рішення ще не прийняте.

Зараз ви читаєте новину «Україна може не отримати безвізовий режим цього року - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі