четвер, 01 жовтня 2020 11:19

Україна має бути в ЄС і НАТО, Росія - агресор: результати опитування

Україна має бути в ЄС і НАТО, Росія - агресор: результати опитування
Курс України на вступ до НАТО і ЄС прописано в Конституції

Більшість українців підтримують вступ України до НАТО і Європейського Союзу, а Росію вважають країною-агресором. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром SOCIS 18-28 вересня.

Якби найближчим часом відбувся референдум про вступ України до НАТО, то "за" проголосували би 52,5% українців. За ЄС - 57,6%.

Росію вважають агресором, який загрожує існуванню України як держави, від якого необхідно захищатися і не підтримувати жодних стосунків, 54,6% українців.

Дружньою та братньою РФ назвали лише 8,1% опитаних.

Соціологи опитали телефоном 2 тис. респондентів старше 18 років. Опитували в усіх регіонах за винятком окупованих Росією Криму і районів Донецької і Луганської областей. Похибка дослідження не перевищує +/-2,2%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся з послами G7 та ЄС. Про що говорив

Сьомий рік триває агресія РФ проти України. У березні 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія окупувала райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Україна має бути в ЄС і НАТО, Росія - агресор: результати опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі