понеділок, 18 серпня 2008 12:09

Україна й Росія домовились змінити угоди щодо поставок газу

Україна й Росія домовились до жовтня сформувати зведений аналіз міжурядових угод щодо поставок природного газу, а також підготувати пропозиції щодо головних принципів, які забезпечать довгострокове прогнозоване й двостороннє співробітництво в газовій галузі.

Про це сказано в повідомленні Міністерства палива й енергетики.

На виконання загального плану дій щодо реалізації пріоритетів, затверджених на третьому засіданні Комітету з питань економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії, у Києві 15 серпня відбулася зустріч українських і російських експертів.

Під час зустрічі пройшли консультації щодо інвентаризації й аналізу чинних міжурядових угод у газовій галузі між Росією й Україною.

Експертами з обох сторін зазначалось, що в чинних міжурядових угодах міститься значна кількість застарілих норм і таких, які втратили чинність.

Сторони домовилися підготувати відповідний аналіз і зміни до угод.

Наступне засідання щодо інвентаризації й аналізу чинних міжурядових угод у газовій галузі заплановано провести у вересні 2008 року.

Крім цього, під час зустрічі українські й російські експерти обговорили перспективи діяльності Міжнародного консорціуму з управління й розвитку газотранспортної системи України.

Також відбулося засідання робочої групи з нормалізації роботи компанії "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область).

Сторони обговорили загальні кроки, які мають бути здійснені з метою нормалізації роботи підприємства, його наступного розвитку й технічної модернізації.

Про намір провести ревізію всіх міжурядових протоколів, що регулюють відносини України й Росії в сфері поставок і транзиту газу, Україна заявила в листопаді 2006 року.

Відносини України й Росії в газовій сфері регулюються 23 міжурядовими протоколами.

Багато з них у зв"язку зі змінами на ринку газу не відповідають реаліям.

Через Росію в Україну надходить весь імпортний газ.

У свою чергу, Україна є найбільшим транзитером російського газу в Європу, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Україна й Росія домовились змінити угоди щодо поставок газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі