пʼятниця, 30 жовтня 2020 09:40

Україна ініціює термінове засідання ТКГ: загинули 2 бійців ЗСУ

Україна ініціює термінове засідання ТКГ: загинули 2 бійців ЗСУ
Речник української делегації наголосив, що внаслідок обстрілу, загинуло двоє військовослужбовців ЗСУ. Фото: president.gov.ua

Український противник здійснив обстріл на Донбасі, використовуючи АГС та підствольні гранатомети. Тому українська делегація планує зібрати термінове засідання підгрупи з безпеки у Тристоронній контактній групі.

Про це повідомив спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" звітуватиме про Донбас

"Сьогодні, 30 жовтня, о 0:28 противник здійснив обстріл з напрямку Пікузи на Водяне, використовуючи АГС та підствольні гранатомети".

Також речник української делегації в ТКГ наголосив, що внаслідок обстрілу загинули 2 військовослужбовців Збройних сил України.

"Порушення режиму припинення вогню було зупинено з використанням координаційного механізму. Українська делегація ініціює термінове засідання підгрупи з безпеки у ТКГ", - додав він.

28 жовтня військовий оглядач Олексій Арестович повідомив, що став речником української делегації у ТКГ.

Президент Володимир Зеленський вивів Вітольда Фокіна з Мінських переговорів наприкінці вересня.

29 вересня на засіданні комітету Верховної Ради Фокін заявляв про російсько-українську війну: "Жодного підтвердження того, що там ведеться війна між Україною та Росією, поки що я не бачу".

20 жовтня президент Володимир Зеленський під час звернення до парламенту повідомив, що депутати фракції "СН" 21 жовтня відвідають Донбас.

На вокзалі в місті Костянтинівка, куди приїхали депутати з фракції "Слуги народу", обурені ветерани АТО висловили претензії главі фракції Давиду Арахамії у зв'язку з його заявою про можливе скорочення армії.

Зараз ви читаєте новину «Україна ініціює термінове засідання ТКГ: загинули 2 бійців ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі