середа, 01 жовтня 2008 13:40

Україна і Росія продовжили Договір про дружбу на найближчі 10 років

Україна і Росія продовжили Договір про дружбу на найближчі 10 років
Україна і Росія продовжили на найближчі 10 років Договір про дружбу, співпрацю і партнерство.

Сьогодні закінчується термін, коли обидві сторони могли поінформувати про денонсацію цього договору, укладеного у 1997 році. Проте напередодні представники МЗС обох країн заявили про продовження договору на подальші 10 років, повідомляє Газета.Ru.

Нагадаємо, керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич повідомив, що українська сторона заявляє про необхідність продовження на 10-річний період Великого договору про дружбу і співпрацю між Україною і Росією.

Договір про дружбу, співпрацю і партнерство між Росією і Україною був підписаний у Києві у 1997 році. Росія визнала український статус Севастополя, Криму, а також нинішні кордони. Договір був укладений на десять років, термін його дії спливає 1 квітня 2009 року. Документ автоматично продовжується на наступні десять років, якщо жодна зі сторін не заявить про своє бажання припинити його дію за шість місяців до закінчення терміну.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Росія продовжили Договір про дружбу на найближчі 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі