четвер, 22 травня 2008 09:34

Україна і ЄС підпишуть декларацію про енергетичну безпеку

Сьогодні у Києві розпочнеться Енергетичний саміт. У ході саміту Україна запропонує Європейському Союзу підписати декларацію щодо принципів глобальної енергетичної безпеки.

Розробники документа заявили, що Київська декларація чітко визначатиме прозорість світового енергоринку та унеможливлюватиме застосування енергоресурсів для політичного шантажу.

Директор департаменту з економічного співробітництва МЗС України Сергій Корсунський висловив сподівання, що декларацію підпишуть всі країни ЄС та "Великої вісімки".

"Ми хотіли б, щоб до цього документа приєдналися всі країни Євросоюзу та "Великої вісімки". Сподіваємось, що цей документ набуде міжнародного звучання, бо там немає жодного принципу, який міг би суперечити інтересам будь-якої країни", - сказав він.

Підтримати Київську декларацію щодо принципів глобальної енергетичної безпеки вже погодилися 8 країн - Грузія, Естонія, Литва, Латвія, Молдова, Польща, Румунія та Азербайджан, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна і ЄС підпишуть декларацію про енергетичну безпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі