середа, 04 лютого 2015 22:47

Україна готова припинити вогонь на Донбасі, але все залежить від бойовиків - Лисенко

Україна готова припинити вогонь на Донбасі, але все залежить від бойовиків - Лисенко
Андрій Лисенко Фото: rbc.ua

Припинення вогню на Донбасі, де здійснюється антитерористична операція, залежить від незаконних збройних формувань. Про це заявив спікер АТО Андрій Лисенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми перебуваємо в стані повної готовності до мирного врегулювання ще з моменту підписання Мінської угоди. Ініціативи про введення режиму припинення вогню стосуються бойовиків, які регулярно порушують його", - сказав він.

Водночас директор департаменту політики й комунікацій Міністерства закордонних справ Олексій Макєєв у своєму Twitter у середу ввечері повідомив, що Україна підтримує заклик ОБСЄ про негайне припинення вогню навколо Дебальцевого.

"Очікуємо від РФ підтримки та впливу на бойовиків", - написав він.

Як відомо, верховний представник ЄС у закордонних справах Федеріка Могеріні заявила в середу про необхідність зупинити зростання насильства на сході України та вивести артилерію із житлових районів. За її словами, "бойові дії, спровоковані тривалим наступом сепаратистів, особливо навколо Дебальцевого, викликають великі людські страждання і підривають усі зусилля, спрямовані на політичне вирішення". Могеріні також підтримала заклик голови ОБСЄ до всіх учасників конфлікту в районі Дебальцевого оголосити тимчасове перемир'я протягом щонайменше трьох днів.

Зараз ви читаєте новину «Україна готова припинити вогонь на Донбасі, але все залежить від бойовиків - Лисенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі