понеділок, 22 грудня 2008 14:25

Україна гарантує безперебійний транзит російського газу до Європи

Україна гарантує безперебійний транзит російського газу до країн Європи. Про це на брифінгу повідомив перший заступник голови Секретаріату президента України - представник Президента України в Кабінеті міністрів Олександр Шлапак.

"Ми гарантії транзиту давали неодноразово і готові підтвердити їх. За весь час існування україно-російських відносин Україна жодного разу не допускала невиконання своїх зобов"язань перед європейськими партнерами і не допустить", - сказав він. Шлапак відзначив, що Україна "не буде красти газ".

Перший заступник голови Секретаріату повідомив також, що Президент Віктор Ющенко наполягає на щоквартальному перегляді ціни на російський природний газ за принципом, про який домовилася РФ з країнами Європи. "Президент наполягає на тому, щоб ціна на газ, якщо не вдасться домовитися про прийнятну ціну, була погоджена тільки на перше півріччя для того, щоб ми мали право, як і західні країни, переглянути цю ціну відповідно до ціни на нафту", - сказав він, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Україна гарантує безперебійний транзит російського газу до Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі