четвер, 08 січня 2009 11:18

Україна довела Австрії, що Росія її оббрехала

Уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський під час зустрічей з австрійськими політиками на підставі документів спростував поширювану російською стороною інформацію щодо несанкціонованого відбору російського газу та блокування його транзиту територією України. Про це повідомляє прес-служба президента.

7 січня Соколовський провів у Відні зустрічі з радником Федерального канцлера Австрії із зовнішньополітичних питань Бернхардтом Врабецем, генеральним секретарем Федерального міністерства з європейських та міжнародних справ Австрії Йоганнесом Кірле та заступником міністра економіки Альфредом Майєром.

Він наголосив, що Україна не має технічних можливостей припинити прийом російського газу на свою територію, оскільки усі газовимірювальні станції, через які здійснюється подача газу в Україну, знаходяться на території Росії і є її власністю.

У свою чергу австрійська сторона поінформувала про значні скорочення надходжень російського газу через територію України, Словаччини та Чехії.

У ході зустрічей було також зазначено, що Австрія із розумінням приймає інформацію української сторони.

"Австрія позитивно оцінює дії президента Віктора Ющенка, уряду і НАК "Нафтогаз України" щодо вирішення проблеми", - сказано у повідомленні.

Як відомо, у середу вранці "Нафтогаз" заявив, що "Газпром" повністю припинив транзит газу через територію України, внаслідок чого низка країн Європи перестала отримувати газ. У свою чергу в "Газпромі" звинуватили "Нафтогаз" у припиненні транспортування газу в Європу.

Українська правда

 
Зараз ви читаєте новину «Україна довела Австрії, що Росія її оббрехала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі