вівторок, 09 жовтня 2007 15:27

Україна домовилася з Росією про погашення газового боргу

Україна домовилася з Росією про погашення газового боргу

На початок жовтня сума боргу українських господарюючих суб`єктів - "РосУкрЕнерго", "УкрГаз-Енерго" і "Нафтогаз України" - перед "Газпромом" становить близько 2 млрд. доларів.

Про це під час зустрічі з прем`єр-міністром України Віктором Януковичем повідомив прем`єр-міністр Росії Віктор Зубков.

Він також зазначив, що вчора були завершені російсько-українські переговори і підписані угоди, згідно з якими до 1 листопада поточного року господарюючі суб`єкти України мають погасити заборгованість в повному обсягу.

Зокрема, за словами Зубкова, заборгованість за поставки газу в поточному році в сумі 1,2 млрд. доларів буде погашена за рахунок реалізації "Газпромекспорту" (РФ) газу, що належить "РосУкрЕнерго" і газу України, що знаходиться в підземних сховищах.

"Газпромекспорт" стає власником відповідного обсягу газу, і, у свою чергу, направить його споживачам України, а також на виконання експортних контрактів (Росії). Частина (українського боргу), що залишилася, - 929 млн. доларів - буде погашена за рахунок власних оборотних коштів "УкрГаз-Енерго" і "Нафтогаза України", - сказав Зубков.

Він підкреслив, що найефективніше врегулювання подібних економічних проблем відбувається на рівні господарюючих суб`єктів. "І вчорашні переговори це підтвердили", - сказав Зубков. Проте підкреслив, що за виконанням цих рішень необхідний контроль з боку влади, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Україна домовилася з Росією про погашення газового боргу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі