понеділок, 12 грудня 2022 14:30

"Україні більше не потрібен Крим": розвіяно ще один фейк Кремля

"Україні більше не потрібен Крим": розвіяно ще один фейк Кремля
Роспропаганда розганяє фейк про те, що Україна не повертатиме Крим воєнним шляхом. Фото: EastNews

Російська пропаганда намагається транслювати черговий абсурдний фейк. Цього разу вони стверджують, що президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна не повертатиме Крим воєнним шляхом, адже він "змирився", що російська армія не відступить з нього. Начебто за його словами, Києву не потрібно витрачати час на силове завоювання півострову. При цьому росЗМІ посилаються на британське видання Financial Times.

Такі російські інформаційні агенції, як Sputnik, повідомляють, що Зеленський цією заявою намагається створити підґрунтя для переговорів, а, наприклад, телеканал "Царьград ТВ" пише на сайті, що український лідер намагається "розвіяти враження після конфузу, яким став для нього [Володимира Зеленського] виступ з приводу українських ракет, які впали на території Польщі". Слід зазначити, що Зеленський справді давав коментар Financial Times про Крим, але його зміст був дещо іншим.

"Я розумію, що всі розгублені через ситуацію, що склалася [навколо Криму], і через подальшу долю Криму. Якщо хтось готовий запропонувати нам шлях щодо деокупації Криму невійськовим шляхом, я буду тільки за. Якщо ж рішення [не передбачає] деокупацію і [Крим] залишається частиною Російської Федерації, ніхто не повинен витрачати свій час на це", – пояснив Володимир Зеленський.

Це означає, що Україна може допустити появу рішення для повернення Криму, яке б не потребувало воєнного втручання. Однак, якщо такого варіанту не буде, то ЗСУ звільнять його так само, як і всі інші території.

Що стосується "бажання" Зеленського відновити переговори, то 5 жовтня на цьому була поставлена крапка – своїм підписом він затвердив рішення РНБО по унеможливленню переговорного процесу, поки Володимир Путін є президентом Російської Федерації. Водночас у МЗС Росії Марія Захарова і Сергій Лавров часто повідомляли, що бажали б переговорного процесу. Навіть сам Путін вже на це натякав.

Між іншим, світові лідери вже висловлювали свою позицію з приводу падіння ракети у Польщі 15 листопада. Генсекретар НАТО Столтенберг, глава уряду Нідерландів Рютте, федеральний канцлер Німеччини Шольц, прем'єр-міністр Великої Британії Сунак, речниця Ради національної безпеки Білого дому Вотсон та інші заявили, що причиною падіння ракети у селі Пшеводув, яка вбила двох громадян Польщі, є Росія. Сам Зеленський зазначав, що до завершення розслідування остаточні висновки про те, ким була випущена ракета, робити не можна.

Зараз ви читаєте новину «"Україні більше не потрібен Крим": розвіяно ще один фейк Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі