середа, 07 листопада 2007 09:49

Указ Ющенка назвали "вакханалією"

Президент України помилував екс-заступника командуючого 14-м авіакорпусом генерала Анатолія Третьякова, фігуранта скнилівської трагедії,  засудженого раніше до 6 років позбавлення волі. Як пише газета, другому пілотові Су-27 полковникові Юрієві Єгорову, засудженому до 8 років, термін скорочено до 3 з половиною років. За інформацією газети, Третяков 31 жовтня залишив колонію, а Єгоров зробить це наступного року. У жовтні вийшов на свободу колишній командир авіаескадрильї Юрій Яцюк, засуджений до 5 років.

"У армії не прийнято обговорювати накази командирів, а глава держави все-таки Верховний головнокомандуючий, – сказав головуючий у справі військовий суддя Віталій Загоруйко. – але, якщо чесно, указ про помилування глибоко шокував мене... Не здивуюся, якщо незабаром на волю вийде командир екіпажа Су-27 Володимир Топонар", – додав суддя.

Голова громадської організації Скнилівська трагедія Стефан Козак назвав указ про помилування "бардаком" і "вакханалією".

"Це сіль на наші рани, що кровоточать. Ми сподівалися, що житимемо в правовій державі, але помилилися. Гуманізм до винних вилився в безсердечність до жертв трагедії, їхніх рідних і близьких", – заявив він.

Козак, який втратив у катастрофі сина, заявив, що має намір звернутися до Європейського суду з прав людини.

Катастрофа, що забрала життя 77 глядачів помпезного авіашоу, сталася 27 липня 2002 року. Понад 200 людей отримали травми. Суд тривав близько семи місяців. Справа чотирьох генералів поки що знаходиться у виробництві Генеральної прокуратури.

За матеріалами "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Указ Ющенка назвали "вакханалією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі